07 август 2008

Болница за богови

Трепнав. Девојката во болницата не беше Зеа, туку Кали – и индиските богови знаат да се разболат одвреме навреме, особено кога се надвор од Индија. „Тропските стаорци умираат ако се сретнат со безнадежна ситуација,“ ми кажа кога се разбуди. „Ууу, ми личиш на интелектуалец,“ и кажав.

Нема коментари: